Sup Center Balaton

Sup Center Balaton

A SUPAligA  Ozone Beach a kitesurf és windsurf beach mellett már SUP beach-ként is üzemel, az adottságok számokban :

  • 2km-es egyedülálló természeti adottságú part
  • 1500ft-os reális sup bérlési ár
  • pémium sup deszkák 2016 és 2017-es évjárat
  • 2 személyes Monster sup deszkák és tengeri túrakajak is bérelhető
  • Budapesttől 50 percre, a legközelebbi Sup Center a Balatonon
  • Szeles időben természetesen kitesurf és windsurf tanulási lehetőség mindenkinek.

A BAlaton kapujában ez a terület szinte a vízisportok tanulására illetve űzésére született : hatalmas és nagyon hosszan sekély vízterület,homokos aljzat,sólya és lépcső,prémium zöldövezet.

A szörfiskola kezdetben mint windsurf iskola működött,majd amikor már egyre többen érdeklődtek a kitesurf tanulás iránt és mi magunk is lassan kezdtünk ösztönösen  is áttérni a szörfről a kitesurf sportra,akkor fokozatosan kialakult a kitesurf tanulás feltételeinek a megteremtése is.Ez nem jelenti azt,hogy  a kitesurf sportot jobbnak vagy előbbrevalónak tartjuk a windsurfnél,általánosságban és sok főleg külföldi szörf -és kitesurf sportot is egyaránt űzők véleményére hagyatkozva  a követező mondható el összefoglalva röviden :

  • a windsurf nagy szélben kis deszkával és vitorlával hullámos helyszínen érdekességben és kihívásban is még mindig bőven felveszi a versenyt a kitesurffel sőt néha még meg is előzi. De ! : Közepes szélben széles tepsi deszkákkal és nagy vitorlákkal siklani a sík vizen már kevésbé érdekes és kihívásban is jóval a kitesurf alatt marad.(sokan nem is tartják ezt valódi windsurfözözésnek hanem szélcsendes napként rögzítik a szél statisztika adatbézisukban.Ez azért van így,mert 20 csomó alatt a windsurf  erős középszinten egyszerűen unalmas.Viszont 20 csomó felett rendkívül érdekes sport,főleg ha hullámok is vannak ,a sík víz semmi.)
  • A kitesurf sport már közepes szélben is jelentős kihívást és adrenalin löketet jelent,ez a windsurfnél ilyen széltartományban még nem igazán mondható el ha őszinték akarunk lenni és nem kezdő szinten vagyunk.
  • Így a képlet egyszerű : nagy szél + hullámok = windsurf és kitesurf egyformán jó,talán még a windsurf jobb is( de a Balatonon az ilyen körülmények sajnos nagyon ritkák). Közepes szél = a kitesurf a nyerő, kevesebb szélben is hatalmas élmény és kihívás, ez a windsurfről kevésbé mondható el,kissé unalmas ha már középszinten vagyunk(alapszinten érdekes, de most nem ez a téma).

A SUP Center Balaton megalakulása

Sokan szerették volna  az új divat’sportot’ a SUPpot is kipróbálni ezért beszereztünk párat.Meglepetésre nagyobb lett rá az igény mint a windsurfre.Ennek részben örölünk és részben nem. A szörfiskola fenntartására is bevételhez van szükség ezért a sup bérlésre is támaszkodunk ebben.DE. Továbbra is a windsurf  és a kitesurf sport az amit szeretnénk minél több résztvevővel megismertetni és jóval előbbrevalónak tartjuk a stand up paddle álló evezés tevékenységnél,ugyanis ebben egyszerűen nincs kihívás.Tehát a kondíció feljesztésére vagy megőrzésére mint szabadtéri rekreációs tevékenység kiváló, de a komolyabb windsurf és kitesurf sportokkal egyszerűen nem összehasonlítható.És talán nem is kell összehasonlítani.Itt egy könnyed evezgetésről van szó,az egyszerűbb,kevés tudást igénylő sportágak is népszerűek a nyaralók körében sőt sokszor még népszerűbbek is mint a valódi sportok lásd vízibicikli.A SUP ‘sport’ is nagyjából a vízibilkci szintjén van ,tehát nem kell elsajátítani semmit,egyszerűen felállunk rá és evezünk.Bárki képes rá ,olyan ez mint a sétálás.Persze a sup oktatás vagy sup tanfolyam során olyan ‘fortélyokat’ is elsajátíthatunk mint a fordulás : kissé visszahúzzuk az evezőt hátul,ennyi – a youtubeon megnézhetjük ingyen de akár befizethetünk egy remek sup tanfolyamra is amely a sétálás tanfolyam szintjéhez hasonlítható : ösztönös dolgokat próbálnak eladni,tutajozni mindenki tud mint ahogy gyalogolni is,nem kell tanítani,kialakul és fejlődik a gyakorlással. 1-2 hasznos tipp talán létezik,aki a sup bérlésen felül ezért fizetni szeretne a lehetőség adott.

SUP Center Balaton = | = Windsurf – Kitesurf – és SUP Center !

A szeles napokon mindenki szörfözik  vagy kiteozik ! Ez számunkra fontos. A SUP másodlagos tevékenység, az előbbiek kiegészítője ha nem fúj  a szél.A Stand Up Paddle fejleszti az erő állóképességet,így hasznát vehetjük a komolyabb sportágak kondicionális megalapozásához : a Kite – és Windsurf sportokhoz. A kajak az az igazság ,hogy még jobb kondíciót ad, dehát ma a suppot tették divattá…

Egyre több Sup Center Balaton jelenik meg a gógöl térképen

És ez jó ! A sup olyan mint a kirándulás : akkor igazán érdekes ha mindig máshová megyünk.Ezért arra biztatunk mindenkit aki fogékony erre az outdoor tevékenységre,hogy minél több helyszínre látogasson el :  a Gógöl térképe jelenleg csak 2-3 ilyen helyszínt jelez de a valósgában legalább 10-12 Sup Center létezik a Balaton körül,ezeket nevezhetjük akár SUP Megasportkomplexnek is  a lényeg ugyanaz : sup deszkákat lehet kölcsönözni vagy aki rászorul oktatást is kérhet(nincs érteleme,de a lehetőség adott).

Melyik Sup Centert válasszam?

Mindegyiket! Ez lehet akár szörfiskola is mivel tudvalevőlegesen ma már ezek ‘sup centerek’ is egyben,tehát tartanak pár sup deszkát  bérlésre és mivel nem 20 sup deszkát fogunk valószínűleg bérelni nincs jelentősége,hogy 8 vagy 28 deszkából választhatunk az evezgetéshez.

Összegzés

A sup evezgetés egy ősidők óta létező rekreációs tevékenység amit a profitszerzés miatt új dizájnnal és marketinggel láttak el ,így a mai modern világban is ismét piacképes lett,eladhatóvá vát.Aki ennek hátterére még nem jött rá,a lehetőség adott félmillió forrintos tutatjok vásárlására is.

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Sup Center Balaton
Author Rating
5

Comments are closed.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien